Green Humor

A zöld életérzés népszerűsítése azok felé, akiknek szívükhöz a humorérzékükön keresztül vezet az út.

Címkék

Friss topikok

2011.02.13. 12:54 GFlyG

Öko-buli? Miért ne?!

Gondoltál már party közben a környezetvédelemre? Néhány példa, hogy hogyan bulizhatsz fenntarthatóan.  


forrás: corbisimages.com
 

Bebizonyítjuk, hogy ebben az esetben sem igaz a szlogen: 

"Ami élvezetes az vagy törvénytelen, vagy káros az egészségre, vagy szennyezi a környezetet."

1. Hova menjünk?

Nagy-Britanniában 2008-ban nyílt meg a világ első öko-diszkója a Club4Climate. Érdekessége, - a tetőn elhelyezett napelemeken kívül - hogy a bulizók termelik meg tánc közben a klub energiaigényének 60%-át. A piezoelektormos táncparkett elektromos feszültséget állít elő a táncoló tömeg nyomásának hatására.

 

 

Hasonlóan működik a holland SDC azzal a ráadással, hogy a táncolók padlóba épített led fényeket is életre keltik. Ezen a szórakozóhelyen egyéb környezetkímélő praktikákat is alkalmaznak, például a mellékhelységekben az öblítést az összegyűjtött esővízzel oldják meg.

Természetesen nem az jelenti az öko-bulizást, ha minden hétvégén elrepülünk ezekre a helyekre, de jó tudni, hogy a szórakoztató ipar is elindult a zöld úton.

 

2. Mit fogyasszunk?

Azt ma már senkinek sem kell magyarázni, hogyan tálalhatunk öko és biogazdálkodásból származó fogásokat, úgyhogy térjünk is rá az italokra. Az előbb említett szórakozóhelyekre jellemző az organikus, vagy fair trade alkohol kínálat. Koktélokhoz elengedhetetlen még a bio gyümölcsök használata illetve a repohár, amit magyar fesztiválokról is jól ismerhetünk.


forrás: fenntarthatonap.hu

3. Mit vegyünk fel?

Divattervezők sokasága használ újrahasznosított anyagokat, és a külön rendeznek már Eco Fashion Week-et is. A ruha sem lehet már akadálya a zöld bulizásnak.

Szólj hozzá!

Címkék: buli divat


A bejegyzés trackback címe:

https://greenhumor.blog.hu/api/trackback/id/tr542657804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása